XXII. Széphalmi Diéta

XXII. Széphalmi Diéta

Disputa a Zemplénben, immár 21 éve

A Kazinczy-család sírkertjének szomszédságában 2021. augusztus 13. és 15. között került sor a XXII. Széphalmi Diétára. A résztvevők, azaz a legkülönbözőbb szellemi irányultságú tudósok, közgondolkodók, értelmiségiek abban hisznek, hogy csakis szellemi közállapotaink javításával lehetünk képesek megfogalmazni nemzeti és helyi érdekeinket, és érdemben kontrollálni a minket körülvevő hatalmi centrumokat.

Az idei Diéta első előadását Várszegi Asztrik bencés szerzetes, püspök, korábbi pannonhalmi főapát tartotta Argentínából érkezett Rómába (Ferenc pápa küzdelmei kora kihívásai közepette) címmel.

A XXII. Diéta második előadója Stumpf István jogász, politológus, egyetemi tanár, volt alkotmánybíró és kancelláriaminiszter, a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos volt, aki a Nemzetstratégia és a nemzeti szuverenitás védelme címet adta előadásának.

Zárásként egy kerekasztal-beszélgetés következett, amivel a jelenlévők Kopátsy Sándorra, a Széphalmi Diéta állandó résztvevőjére, többszöri előadójára emlékeztek, Kortársunk Kopátsy Sándor címmel. Az Antalóczy Attila moderálta beszélgetésen Asztalos László, Kollarik István és Szegvári Péter szólalt fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük